2011. november 10., csütörtök

2011. augusztus 9., kedd 09:11

Bonsai Duce szerint háborúban állunk.

Háborúban az államadóssággal és munkanélküliséggel.
Mert szerinte az az ország két legnagyobb problémája. Ezek a problémák szerintem is nagyok, de nem háborúskodással, hanem a problémák kezelésével kellene foglalkozni. Ehhez pedig jobb, ha békés eszközöket választunk, ha békés körülmények között tesszük.Építeni ugyanis csak békés körülmények közt lehet.

Alapvetően mégis nem ezzel a háborús szemlélettel, hanem a legnagyobb probléma meghatározásával van.
Ha ugyanis a gazdaság megfelelően működne, akkor egy esetleges államháztartási szufficit az államadósság kezelését (csökkentését) gond nélkül lehetővé tenné, és a munkanélküliség katasztrofális szintje is csökkenne.

A legnagyobb gond, amiről szót sem ejtett, azonban megmaradna.
És ez a cigánykérdés-szegénykérdés. Így együtt, nem elválasztható módon.

A hazai cigányság, amely létszámát tekintve egyrészt nagy, másrészt arányát tekintve az összlétszámhoz növekvő, megoldatlan, megoldhatatlan problémája társadalmunknak.

A képzetlenség, a munkaerőpiacon nem hasznosítható nagy tömeg, az egyre gyarapodó létszám, a nem cigány, de hasonló mélyszegénységben élők hasonló "életpálya modellje" nem sok jót ígér a jövőre.
8 év felkészülés talán elegendő lehetett volna ahhoz, hogy egy olyan stratégia kerüljön kidolgozásra, ami alternatívát nyújt az újratermelődés ellen. Járóka Lívia 60 pontos javaslata számtalan megfontolandó és egy időben végrehajtandó intézkedésre tesz javaslatot, ám szinte csak és kizárólag a társadalommal szembeni elvárásokra alapul. Végrehajtható és végrehajtandó intézkedési terv nem született és nincs a láthatáron sem. A mélyszegénységben élőkre ugyanaz a sors vár, ha nem történik valami, mint a cigányságra. A kirekesztettség fokozódik, eltartottjai és nem hasznos tagjai lesznek a közösségnek.
Ez a legnagyobb gond.
És ezt a problémát csak békében, békés körülmények között lehet megoldani.

Javasolnám tehát Bonsai Ducenak, hogy régi jó dakota szokás szerint ássa el a csatabárdot, ragadjon békepipát.
Oszt jónapot!

Ps.:  írásom nem antedatált, csak most jutottam arra a szintre, hogy megjelenítsem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése